Віктор Пелих: «Жодного метра зрошувальної труби не буде вирито»

08.10.2013

Голова Херсонської обласної ради Віктор Пелих на особистому прийомі громадян висловив позицію влади щодо можливості викопування труб зрошувальної системи регіону.
- Жодного метра зрошувальної труби не буде вирито. Сьогодні консолідована позиція влади та силовиків придушила всі спроби розкрадання зрошення на території Херсонської області. Сьогодні зрошення ніхто не копає. І не може бути мови про те, щоб хтось розпочав копати зрошувальну систему, навіть, якщо є бажання замінити трубу. Спочатку треба прокласти нову, а вже потім говорити про демонтаж старої зношеної ділянки зрошувальної системи.
Віктор Пелих підкреслив, що збільшення площ зрошення – це пріоритет для влади. Крім того, проекти заміни зрошувальних систем на територіях господарств повинні ініціюватися на місцях:
- Шкода, яку нанесли АПК регіону копачі металу, дуже велика. Зараз усі бачать, що тільки збільшення площ зрошувальних земель може гарантувати розвиток аграрного сектору. Збільшення площ зрошення – це один із пріоритетів роботи влади. Щодо проектів заміни зрошувальної труби, то це можливо тільки за ініціативи на місцях, яка матиме наукове обґрунтування, в якому буде сказано про те, що дійсно - ділянка зрошення не працююча. Більше ніяких умов.