Інформація про роботу колекторно-дренажної дільниці та відділу механізації Чаплинського управління

06.09.2013

Працівники Чаплинського управління водного господарства працюють на випередження негативних наслідків проходження повеней та паводків, пов’язанх з випаданням великої кількості атмосферних опадів.

Так, протягом червня–серпня поточного року працівники колекторно-дренажного цеху та трактористи відділу механізації Чапоинського управління водного господарства Херсонського облводресурсів проводили роботи з очистки від мулу та очерету колекторно-дренажного каналу «Захід-Схід» в с.Іванівка від ПК-236 до ПК-249. Крім того, в с.Іванівка, а також с.Строганівка було почищено русло каналу ГД-1 протяжністю 2,6 км. Проведення робіт з очистки від мулу, сміття та очерету покращує пропускну здатність води в скидних каналах, що приводить до зниження рівня ґрунтових вод в населених пунктах району.
У проведенні цих робіт були задіяні два екскаватори управління.
Спеціалісти відділу меліорації та колекторно-дренажного цеху постійно проводять перевірки населених пунктів по обстеженню гідротехнічних споруд (трубо переїзди,скидні канали,арики) на предмет проходження повеней та паводків, пов’язаних з випаданням великої кількості атмосферних опадів.