У Бериславському районі реалізовано інвестиційний проект з відновлення зрошувальних систем

03.09.2013

03 вересня в селі Кірово Бериславського району представникам ЗМІ продемонстрували результати по виконанню задач Президента України Віктора Януковича щодо активного відновлення зрошення на Херсонщині. А це, як зазначив Валерій Ставицький, директор Департаменту економічного, регіонального розвитку та торгівлі облдержадміністрації, «позитивно впливає на розвиток економіки, підвищення соціально-економічного рівня та привабливості інвестиційного клімату регіону».
У рамках прес-туру було здійснено об’їзд полів ТОВ «Макєша» та продемонстровано в роботі зрошувальні машини.
«Реалізація в області завдань і доручень Президента України щодо створення у регіоні привабливого інвестиційного клімату йде повним ходом. І лише за один день в одному Бериславському районі ви змогли переконатися в цьому на власні очі», - наголосив Юрій Сидоренко, голова Бериславської районної ради, - «система відновлення зрошення на підприємстві «Макєша» - це класичний приклад державного і приватного партнерства».
Віталій Губар, директор ТОВ «Макєша» додав: «Станом на 1 вересня 2013 року проведено роботи з будівництва нової зрошувальної системи на площі 618 га. А до кінця 2013 року ми плануємо відновлення системи ще на 485 га землі».
Активно підтримує даний проект і депутат Херсонської обласної ради Владислав Барахта, який додав: «Знаковим також є й те, що подібні проекти реалізуються і в Бериславському, і в Скадовському, і в Каланчацькому районах Херсонської області. На прикладі ТОВ «Макєша» ми побачили як можна збільшити обсяги вирощування зернових та технічних культур шляхом відновлення зрошувальних систем на полях. Підприємством було придбано 14 машин для зрошення. До кінця року планується ввести в експлуатацію ще чотири такі машини».