Управління водного господарства розширяють сферу платних послуг

05.09.2013

Приморське управління водного господарства приділяє постійну увагу питанню розширення сфери платних послуг та залучення власних надходжень на покриття дефіциту коштів загального фонду державного бюджету.
Згідно з функціональними повноваженнями водогосподарські організації області надають сільгосптоваровиробникам послуги з подачі води на зрошення сільгоспкультур. Подача води в точки водовиділів сільгосптоваровиробникам області здійснюється в повному обсязі відповідно до укладених договорів і поданих заявок. Своєчасне проведення реконструкцій, ремонтних та налагоджувальних робіт по утриманню магістральних та міжгосподарських каналів, насосних станцій і усіх водогосподарських об’єктів, що знаходяться у державній власності, дозволяють підтримувати їх на гідному технічному рівні, а отже, у робочому та безаварійному стані.
Але важливими умовами високоефективного використання зрошуваних земель є і технічне обслуговування внутрішньогосподарських мереж. Управліннями водного господарства систематично надається практична допомога сільгосптоваровиробникам у виконанні ремонтних робіт, підготовці цих мереж до поливу. Надаються консультації з питань обґрунтування потреби у воді та з питань підготовки матеріалів для отримання дозволів на спеціальне водокористування та їх погодження.
На замовлення юридичних та фізичних осіб надаються платні послуги з виконання будівельних проектно-вишукувальних робіт; виконуються також механізовані, зварювальні і токарні роботи; надаються транспортні послуги та послуги лабораторії електричних вимірювань.
Для якісного виконання своїх повноважень і платних послуг у структурі, наприклад, Чаплинського управління водного господарства налічується п’ять дільниць (Хлібодарівська, Павлівська, Чаплинська дільниці зрошення, дільниця з обслуговування насосних станцій та силового обладнання, дренажна дільниця) та механізований парк, який складється з 20 механізмів, 35 одиниць автотранспортних засобів.
У Чаплинському управлінні працюють висококваліфіковані спеціалісти. Тільки за останні роки ними було подано впроваджено ряд раціоналізаторських пропозицій, спрямованих на підвищення і оптимізацію виробничого процесу.