Новітні підходи у вирощуванні сільськогосподарської продукції – гарант високих врожаїв

20.08.2013

У рамках виконання завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення продовольчої незалежності України, 20 серпня 2013 року у Нижньосірогозському районі пройшов День поля.

Під час перебігу заходу його організаторами було представлено нові тенденції в аграрній сфері у контексті сьогоднішніх умов розвитку сільського господарства, зокрема, у впровадженні нових технологій вирощування кукурудзи на полях господарства «Агротехнології» у с.Братське.

На думку заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрія Неделька, реалізація заходів з продовольчої безпеки стимулює зростання врожаїв: «Цьому питанню на Херсонщині приділяється висока увага», - зазначив він. Перш за все, це зерновиробництво. Прикладом розвитку цієї галузі є розвиток переробки та впровадження краплинного зрошення.

Також Андрій Неделько наголосив, що співпраця з наукою сприяє підвищенню збільшення врожаїв на Херсонщині. Зокрема, господарство «Агротехнології» співпрацює з компанією «Піонер» –світовим лідером з виробництва насіння кукурудзи.

Директор південно-східного регіону компанії Ігор Гаврилюк розповів про особливості та переваги даної культури для сільськогосподарських підприємств, а також поділився порадами щодо її вирощування і збирання.

(www.oda.kherson.ua)