Комплексна програма розвитку водного господарства області в дії

05.08.2013

Про виконання завдань і заходів Комплексної програми розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року йшлося на засіданні технічної ради Херсонського облводресурсів, яка відбулась 31 липня 2013 року.
Так, згідно матеріалів техради, у 2012 році на виконання завдань передбачених Комплексною програмою розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року з державного бюджету було виділено 192,73 млн. грн. Це дало змогу забезпечити безперебійну подачу води для поливу сільгоспугідь на площі 287,4 тис га, питних та господарчо-побутових потреб мешканців 9 населених пунктів Іванівського району та та смт Іванівка, безперебійну роботу дренажних систем, проведення робіт по кріпленню берега Каховського водосховища біля с. Мала Лепетиха, с. Князе-Григорівка Великолепетиського району та розпочати роботи по захисту від шкідливої дії вод с.Подо-Калинівка Цюрупинського району.
У І півріччі поточного року на виконання завдань передбачених Програмою з державного бюджету було виділено 89,51 млн. грн. Що дало змогу виконати роботи з підготовки до поливного сезону 2013 року зрошувальних систем на площі 290 тис га, забезпечити безперебійну подачу води для питних та господарчо-побутових потреб мешканців від Іванівського групового водопроводу, безперебійну роботу дренажних систем, проведення робіт по берегоукріпленню Каховського водосховища в с. Князе-Григорівка Великолепетиського району.