У Цюрупинському районі планують зібрати 2524,9 тонн продовольчого зерна

24.07.2013

З метою формування регіональних ресурсів продовольчого зерна та стабілізації цінової ситуації на ринку борошна і хліба, розпорядженням голови районної державної адміністрації від 01 липня 2013 року № 283 затверджено загальні обсяги формування регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю 2013 року на 2013/14 маркетинговий рік в кількості 2524,9 тонн та утворено відповідну робочу групу, яку очолив заступник голови районної державної адміністрації Іван Місько.

Згідно розпорядження, управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації спільно з виконкомами місцевих рад, керівниками сільгосппідприємств, переробних та хлібопекарських підприємств в термін до 16 вересня 2013 року повинне забезпечити формування в районі загальних обсягів регіональних ресурсів продовольчого зерна в обсягах відповідно до вимог статті 17 Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні»

Визначеним операторам регіональних ресурсів продовольчого зерна, а це Філія «Мельница», ТОВ «Наука і технологія» та ТОВ «СІПІ» Цюрупинський хлібзавод, потрібно забезпечити зберігання та використання його лише за наявності потреби і відповідного розпорядження голови районної державної адміністрації. Постійний контроль за ціноутворенням на ринку борошна і хліба забезпечить відділ економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації.