Каховщина в давньому минулому – це дикий степ з пиловими та піщаними буревіями

17.06.2013

Каховщина, в давньому минулому – це дикий степ з пиловими та піщаними буревіями. Нині унікальний район Херсонської області, де сконцентровані найбільш сприятливі умови для вирощування біологічно повноцінних врожаїв, а ще вважається одною з головних житниць не тільки в межах свого регіону, але й всієї держави.
Тому колектив управління, як ніхто інший розуміє, що таке зона ризикованого землеробства та наслідки посухи.
Тож в рамках Конвенції, опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників.
Колектив управління з ентузіазмом прийняв участь в відзначенні Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням і посухою.
Випущено бюлетень присвячений Всесвітньому дня боротьби з опустелюванням і посухою.
Проведено інформаційно-просвітницьку діяльність щодо необхідності міжнародної співпраці в боротьбі з опустелюванням і наслідками посухи та про хід здійснення Конвенції по боротьбі з опустелюванням.
З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням і посухою 17 червня 2013 року колективом Каховського МУВГ проведено:
- в управлінні – круглий стіл на тему: «Опустелювання – один з найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища»;
- на Плодівській і Каховській експлуатаційних дільницях та Експлуатаційній дільниці каналів – засідання та круглий стіл на тему: «Впливи де градаційних процесів на землі країни»;
- на Богданівській експлуатаційній дільниці – круглий стіл на тему: «Деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників».