Вирішується питання стосовно проведення експертизи пониззя р.Каланчак

18.06.2013

«На сьогодні є ряд скарг від жителів Каланчака, вони скаржаться на те що із-за дамб і споруд ставків річка втратила свою природну течію, а також штучно піднятий рівень води підтоплює Каланчак»,- зазначив Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко, під час засідання робочої групи з питань визначення впливу рибоводних ставків у гирлі річки Каланчак на її гідрогеологічний та екологічний стан, яке відбулося під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Мельника.
Так, у ході засідання виявлено, що станом на сьогодні не розпочаті роботи по проведенню незалежної гідро-екологічної оцінки (експертизи) пониззя р. Каланчак в Каланчацькому районі для визначення впливу на її екосистему рибоводних ставків, а також остаточно не вирішено питання з фінансуванням.
Тому враховуючи цю ситуацію Михайло Мельник надав доручення директору департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Петру Поповичу забезпечити належне виконання цього завдання та зв’язатися з відповідальним інститутом стосовно проведення експертизи пониззя р. Каланчак.