Херсонщина представила широкий асортимент продукції на ХХV Міжнародній виставці «Агро-2013»

27.05.2013

На минулому тижні у м. Києві відбулася ХХV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2013», в якій взяли участь 1224 учасники із 17 країн світу, в тому числі виробники з Білорусії, Китаю, Німеччини та Польщі.
Про це зазначив сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Вячеслав Білий під час обласної селекторної наради, яка пройшла за участі голови обласної ради Віктора Пелиха.
Херсонська область взяла активну участь у виставці. Так, товаровиробники області представили широкий асортимент виставкової продукції: кондитерські та хлібобулочні вироби, консервацію, кетчупи, майонези, плодоовочеву консервацію, соки, коньяки, вина, ранню овочеву продукцію та інше.
В урочистому відкритті виставки взяв участь Президент України Віктор Янукович, який, зокрема, зазначив, що аграрний сектор в умовах економічної кризи вкотре демонструє зростання у порівнянні з іншими галузями економіки.
Крім того, Президент України у своєму виступі підкреслив, що світ зацікавився не лише нашим зерном, а й продукцією тваринництва. За його словами, Україна вже постачає до Євросоюзу продукцію птахівництва.
Під час свого виступу Глава держави наголосив на необхідності приділяти постійну увагу соціально-економічному розвитку сільських територій, гарантуванню соціальних стандартів та підвищенню якості життя селян, а також забезпечити належний рівень надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови повноцінної та якісної соціальної інфраструктури на селі.