Рятувальники виловлювали зі зрошувальних каналів любителів поплавати у заборонених місцях

21.05.2013

Сьогодні співробітники управління МНС у Херсонській області влаштували перший у цьому році рейд по зрошувальних каналах.
Він був проведений у Голопристанському районі. Саме тут, за словами фахівців, місцеві жителі часто влаштовують собі справжнісінький курорт. І це з урахуванням того, що купатися в цих місцях суворо заборонено! Сильна течія, холодна вода, облицьовані бетонними плитами круті спуски – дуже екстремальне місце для імпровізованого пляжу.
Так, за даними ГУМНС на Херсонщині у 2011 році на зрошувальних каналах потонуло 6 людей, у 2012 році - 16, навіть вже у поточному році стався трагічний випадок у Каланчацькому районі. Потонула дитина! А у рятувальників в арсеналі всього лише один засіб боротьби з тими, хто купається у непередбачених для цього місцях - переконання.
Чому люди йдуть купатися в каналах, з одного боку зрозуміло: поблизу немає ні штучних водойм, ні басейнів, ні річок, ні озер, а спека-то на всіх впливає однаково. З іншого боку: купання в зрошувальному каналі великий ризик, адже вибратися на берег самостійно практично неможливо. Шкода, що наявні заборонні написи, не завжди пливають на бажання людей стрибати в канали, але ж саме вони при більшій людській увазі, обережності та самоповазі здатні врятувати не одне людське життя.