На території області проводиться постійний моніторинг стану водних об’єктів

11.04.2013

З початком підвищення температури, танення снігів та підняття рівня води в гідроспорудах Дніпровського каскаду управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації спільно з оперативно-диспетчерськими службами територіальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства водних ресурсів, Каховської ГЕС та іншими організаціями проводить постійний моніторинг стану водних об’єктів на території області.

Для вжиття попереджувальних заходів під час несприятливих погодних умов, зменшення соціальної напруги серед населення, що виникає під час надзвичайної ситуації, в області утворено оперативний штаб з керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків.

Керівником штабу призначено заступника голови обласної державної адміністрації – голову обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимира Ярошевського.

Аналогічні штаби утворені в районах та містах області. На сьогодні всі штаби переведені на посилений режим роботи, основною задачею яких є збір, обробка, аналіз та узагальнення даних про обстановку у кожному районі та місті під час пропуску повені.

Відповідно до наказу Держводагентства України «Про чергування» аналітично-диспетчерський центр облводресурсів та підвідомчих організацій на час пропуску льодоходу, повені та паводків переведено на цілодобове чергування.

Довідка. Фактичний стан водних басейнів області на 11 квітня 2013 року становить: в р. Дніпро (Херсон) - 559 см (при критичному 577 см) та в Азовському морі (біля м.Генічеськ) – 508 см (при критичному 575 см).