На Херсонщині отримано сходи озимих зернових на 98% від посіяного

08.04.2013

Головам районних державних адміністрацій, міським головам, враховуючи, що погодні умови внесли корективи у проведення весняної кампанії та змістили терміни посіву, необхідно провести організаційну роботу із завершення посіву ранніх зернових культур у максимально стислі терміни. На цьому наголосив голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк на обласній селекторній нараді, яку він провів разом з головою обласної ради Віктором Пелихом та своїми заступниками.
Директор департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Ярмак проінформував присутніх про хід проведення в Херсонській області весняно-польових робіт.
Він повідомив, що станом на 8 квітня поточного року в області продовжується проведення весняно-польових робіт. «Сходи озимих зернових отримано на площі 522 тис. га, що складає 98% від посіяного. На даний час із них у доброму та задовільному стані - 76%, слабкі та зріджені – 24%», - зазначив він.
Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації акцентував увагу й на тому, що на сьогодні практично закінчено підживлення озимих зернових на площі 509 тис. га, в тому числі озима пшениця підживлена на площі 453 тис. га. Крім того, він підкреслив, що вчасне підживлення зернових культур дає можливість додатково отримати від 3 до 10 ц/га зерна.
Заслухавши доповідь, Микола Костяк наголосив, що потрібно забезпечити корегування посівних площ ярих культур, передбачивши їх посів відповідно до обласної комплексної програми «Зерно Херсонщини».