В Херсонській області затоплення територій населених пунктів не очікується

01.04.2013

Головам районних державних адміністрацій, міським головам потрібно посилити роботу всіх служб щодо виконання заходів з попередження затоплення населених пунктів області. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Микола Костяк на обласній селекторній нараді, яку він провів разом з головою обласної ради Віктором Пелихом та своїми заступниками.

Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко повідомив, що протягом березня місяця поточного року на території Херсонської області випало від 8 до 59 мм опадів, сніговий покрив по області відсутній та згідно прогнозів Гідрометцентру з початку квітня очікується різке потепління до 10-14 градусів.

«Враховуючи поточні умови та стан вологозапасів у ґрунті явищ затоплення територій населених пунктів найближчим часом не очікується», - акцентував Єгор Коваленко.

За його словами, фахівцями оболводресурсів складені карти-схеми відводу поверхневих вод за межі населених пунктів, які надані для виконання попереджувальних робіт до сільських рад.

Крім того, він підкреслив, що створено 11 мобільних механізованих ланок; відпрацьована схема взаємодії з відповідними територіальними підрозділами міністерств та місцевими органами виконавчої влади; аналітично-диспетчерський центр оболводресурсів переведено на цілодобовий режим чергування: проведено очистку каналів, виконано ремонт 284 гідротехнічних споруд тощо.

Заслухавши звіт, Микола Костяк наголосив, що наразі, потрібно забезпечити поновлення запасів будівельних та пально-мастильних матеріалів для ліквідації можливого затоплення, повені та паводків.

Також він дав доручення своєму заступнику Володимиру Ярошевському, на період можливого проходження повені та паводків забезпечити оперативний зв'язок з районними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У разі виникнення надзвичайної ситуації вживати невідкладних заходів щодо її усунення.