На Херсонщині з’явився новий заказник

28.03.2013

Як заявив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Уряд збільшив площу природно-заповідного фонду.

Так, у Херсонській області створено заказник «Озеро Соляне» (120 га), що володіє рідкісними цілющими властивостями для здоров'я людини.

Крім того, створено новий заказник у Волинській, Дніпропетровській, Київській та Черкаській областях.

Новий заказник у Павлоградському районі Дніпропетровської області - це цінний ландшафтний комплекс, який розташований між річками Самара і Вовча. До складу заказника входять: «Новомосковське лісове господарство» (732,5 га), «Павлоградське лісове господарство» (787,5 га), а також землі державної власності (1299 га), які знаходяться у користуванні Булаховської, Вербківської,В’язівоцької і Межиріцької сільських рад.

Створено гідрологічний заказник «Болото Перевід» (561 га) в Згурівському районі Київської області, який відіграє важливу роль у регулюванні водного режиму річок Перевід, Удай та Сула.

На Волині, смт Рокині Луцького району, майже втричі розширили парк - пам'ятку садово-паркового мистецтва «Байрак», а в Полтавській області збільшено заказник «Короленкова дача» з 79,1 до 112,8 га.

Також у Черкаській області вдвічі збільшений заказник «Тарасів обрій» (село Келеберда Канівського району) і пам'ятник природи «Холодний Яр» Чигиринського району, який володіє рідкісними рослинами і природними джерелами.

«Для відновлення та збереження природних комплексів необхідно жорстко стежити за виконанням екологічних програм. У тому числі збільшувати площі заказників і лісів - «зелених легень» України», - сказав Олександр Вілкул.

(www.oda.kherson.ua)