З нагоди відзначення Дня води

25.03.2013

У грудні 2010 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй оголосила 2013 рік Міжнародним роком водного співробітництва Організації Об’єднаних Націй (резолюція A/RES/65/154). Відповідно до цієї декларації Всесвітній день водних ресурсів 2013 року присвячено співробітництву з питань води.
Щодо стану справ в Україні, то за запасами місцевих водних ресурсів (1 тис. кубічних метрів на людину) вона, хоча і входить до десятки країн, де є найчистіша питна вода, водночас є однією з найменш забезпечених питною водою країн в Європі. Тому для нашої держави проблема води — одна з найактуальніших. Лише своїми діями ми зберігаємо або знищуємо природу України.
Колектив управління прийняв активну участь в відзначенні Всесвітнього Дня Води.
Випущено бюлетень присвячений Всесвітньому Дню води.
Проведено інформаційно-просвітницьку діяльність, як щодо можливостей розширення співробітництва, так і щодо викликів, які стоять перед управлінням водними ресурсами у зв'язку зі збільшенням попиту на доступ до води, розподіл та послуги.
З метою відзначення Всесвітнього дня води 22 березня 2013 року колективом Каховського міжрайонного управління водного господарства проведено:

  • в управлінні - круглий стіл на тему: "Підвищення обізнаності щодо управління водними ресурсами";
  • на Плодівській і Каховській зрошувальних дільницях та Дільниці каналів - засідання та круглий стіл на тему: "Співробітництво з питань води";
  • на Богданівській зрошувальній дільниці - круглий стіл на тему: "Збільшення попиту на доступ до води".

Спільно з учнівською молоддю Каховського району (450 учнів) та Новокаховської міської ради (600 учнів) взяли участь у заходах присвячених Всесвітньому Дню Води. Діти намагалися через малюнок, поробку, вірші, твори, реферати, фоторепортажі розкрити життєдайну силу води, її велич.