Від електропостачання залежить відновлення місцевих систем зрошення Білозерщини

26.03.2013

Начальник Херсонського облводресурсів Єгор Коваленко та працівники відділу енергозбереження та зв'язку управління взяли участь у нараді з питань відновлення місцевих систем зрошення в Білозерському районі та стану готовності електромереж та трансформаторних підстанцій для подачі електроенергії на об’єкти зрошення в Горностаївському районі, яка пройшла під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Мельника.

Розпочинаючи нараду, Михайло Мельник зазначив, що для вирішення обох питань потрібна активна співпраця з ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», які повинні надати свої пропозиції і бачення.

Так, було повідомлено, що у зв’язку з розкраданням ліній електропередач без місцевого зрошення у Білозерському районі залишилось чотири сільські ради.

«Дане питання потрібно вирішити негайно, адже відновлення електромереж вказаних місцевих систем зрошення дасть змогу збільшити полив сільськогосподарських культур в Білозерському районі на 3 тис. га», - наголосив Михайло Мельник та додав, що потрібно знайти точки дотику і найближчим часом відновити системи зрошення.

Він також підкреслив, що всього в Білозерському районі 17 насосних станцій місцевого зрошення, нараховується 27,2 тис. га зрошувальних земель, але використовується 17,5 тис. га.

Щодо питання з подачі електроенергії на об’єкти зрошення в Горностаївському районі, то воно було вирішено позитивно.