Держава підтримує відновлення зрошення на Херсонщині

18.03.2013

У своєму виступі під час засідання Кабінету Міністрів України Прем’єр-міністр України Микола Азаров приділив значну увагу декільком напрямкам роботи, а саме: будівництву та ремонту автошляхів, весняно-польовим роботам, збільшенню площ під зрошенням у Херсонській, Миколаївській областях та в Автономній Республіці Крим. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Микола Костяк на обласній селекторній нараді, яку він провів разом з головою обласної ради Віктором Пелихом та своїми заступниками.
«Глава Уряду стосовно весняно-польових робіт зазначив, що посівні роботи почалися організовано, і вони належно забезпечені. За його словами, стан озимих зернових оцінюється як добрий та задовільний на 91% площ, слабкий та зріджений – на 8%», - сказав Микола Костяк.
Прем’єр-міністр України звернув увагу на необхідність відновлення системи зрошуваного землеробства. «В ухваленій Урядом Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки передбачено протягом найближчих двох років відновити зрошення на одному мільйоні гектарів на Херсонщині, Миколаївщині та в Криму», - підкреслив голова облдержадміністрації та додав, що відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки передбачено спрямувати 2 мільярди доларів під державні гарантії на відновлення та модернізацію системи зрошення на Півдні України.
Микола Костяк також акцентував, що нещодавно Президент України Віктор Янукович зазначив, що держава обов’язково підтримає програму відновлення зрошувальних систем на Херсонщині та в Криму. Альтернативи інтенсивному зрошуваному землеробству на Півдні немає.
За словами голови облдержадміністрації, дана програма стимулюватиме також розвиток промисловості: отримають замовлення виробники труб, компресорної техніки. Крім того, буде створено додатково тисячі нових робочих місць одразу в кількох галузях. А отже, це позитивно вплине на зростання рівня добробуту громадян України.

(www.oda.kherson.ua)