Президент доручив провести належну підготовчу роботу для запобігання наслідкам весняних паводків

14.03.2013

Під час наради з питань запобігання підтопленню окремих територій внаслідок весняних паводків Президент Віктор Янукович зазначив, що близько 25% території України може підтоплюватися, тож місцева і центральна влада повинні зробити все, аби ймовірна повінь не призвела до негативних наслідків, передовсім — трагічних.
На переконання глави держави, органам влади потрібно передбачити різні варіанти розвитку подій. «У цьому році є можливість значно посилити нашу координацію, тому що ми зробили реформу і нині в нас Служба надзвичайних ситуацій у складі Міністерства оборони», — сказав Президент. А окремо додав, що влада має можливість залучити додаткові сили, техніку, щоб допомогти людям пройти через цей щорічний іспит.
По завершенні наради голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських у ході брифінгу сказав про те, що цього року потужної повені не прогнозується: «Весняна повінь у цьому році пройде здебільшого нижче за норму або у межах щорічної норми». Він зауважив, що такого висновку у Держслужбі дійшли на підставі грунтовного аналізу ситуації.

За інф. "Урядового кур'єра"