В області вживається комплекс заходів з підтримки, відновлення і збільшення площ зрошення

12.03.2013

Про хід весняно-польових робіт, розширення зрошувальних площ та запровадження систем краплинного зрошення на Херсонщині розповів заступник голови Херсонської облдержадміністрації Михайло у телепрограмі «Вечірня студія» на ХОДТРК «Скіфія»
«З початку березня розпочата посівна кампанія, яка проходить досить успішно в усіх районах. На сьогоднішній день засіяно близько 108 тис. га», - сказав, зокрема, Михайло Мельник та додав, що Скадовський, Каланчацький і Голопристанський райони вже завершили посів ранніх зернових культур.
Він також акцентував увагу на тому, що цього року планується отримати більший врожай ніж у минулому році. «Завдяки впровадженню новітніх технологій, більш раціональному використанню земельних ресурсів і дотриманню всіх агротехнологічних вимог по вирощуванню зернових культур, у 2013 році плануємо отримати 2,7 млн тонн зернових культур», - підкреслив він.
Значну увагу також було приділено питанню розширення зрошуваних площ на Херсонщині, запровадженню систем краплинного зрошення. З даного питання заступник голови облдержадміністрації повідомив, що в області вживається комплекс заходів з підтримки, відновлення і збільшення площ зрошення: прийнято регіональні програми, проводяться науково-практичні семінари, конференції тощо.