Робота облводресурсів по відновленню джерел та криниць триває

11.03.2013

Працівники Каховського міжрайонного управління водного господарства Херсонського обласного управління водних ресурсів ще одному джерелу подарують нове життя.
На сьомому кілометрі від легендарної Каховки в родючому чорноземі Таврії, витисненому від берегів Дніпра пісками, з’явилося село Ключове з однією нестрункою і неповною лінією будиночків, розташованих уздовж занесеної піском дороги, яка йде на Цюрупинськ.
Назву село отримало від кристально-чистих джерел, які розташувались уздовж берега Дніпра. З року в рік вони щедро дарують мешканцям свій найцінніший скарб – воду, сподіваючись на взаємну турботу.
Так, з метою поліпшення стану джерел, річок, а також виховання дбайливого ставлення населення до водних об’єктів та підвищення їх екологічної та правової обізнаності щодо охорони водних ресурсів працівники Каховського міжрайонного управління водного господарства спільно з директором СТ «Будівельник» 06 березня поточного року здійснили попередній огляд водного джерела на території Дніпрянської селищної ради. Вода з нього, зокрема, використовується дачниками для питних і господарчих потреб.
Надалі, за результатами огляду, було вирішено протягом травня-квітня поточного року виконати цілий ряд заходів щодо оновлення та упорядкування джерела. А саме: розчистити джерело від мулу і рослинного покрову; прибрати від сміття та упорядкувати прилеглу до джерела територію.