Площі поливів зростуть у Новотроїцькому районі

06.03.2013

У поточному році планується включити в роботу державну насосну станцію зрошення №12 (канал Р-5-1), яка десять років була законсервованою і не працювала.
- Насосну станцію довелось законсервувати із-за відсутності замовлень від водокористувачів на подачу води. Як наслідок, через електрокорозію вийшли з ладу труби внутрішньогосподарської меліоративної мережі, отже подавати ними дніпровську воду до дощувалок стало економічно недоцільно. Крім того, у зв’язку з досить тривалим періодом консервації, до технічного переоснащення додався і чималий обсяг будівельно-ремонтних робіт - пояснює начальник управління водного господарства Сергій Кравчук.
Наразі реконструкція насосної станції іде повним ходом. Вже встановили новий колектор та два потужні насоси. Обійдуться ці роботи у більш як 1200 тисяч гривень.
Потреба в реконструкції насосної станції була обумовлена тим, що головний її водокористувач – СТОВ «Світанок» - активно веде роботи із заміни ураженої корозією меліоративної мережі. Що дозволить господарству збільшити площі поливних земель майже на 1700 га.