Працівники Херсонського облводресурсів вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2013

15 лютого 2013 року з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-тої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у парку Слави (м.Херсон) відбулося урочисте відкриття меморіального комплексу «Воїнам-інтернаціоналістам», а також мітинг-реквієм та церемоніал покладання квітів.
Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року № 180 щороку 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
У цей день, 24 роки тому, було завершено виведення радянських військ з території Афганістану. Так, закінчилася неоголошена війна, яка тривала майже десятиліття.
З усіх сучасних збройних конфліктів афганська війна була найкривавішою, її тінь торкнулася майже кожної української родини. Через її горнило пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. З Херсонщини було направлено 2559 наших земляків, з яких не повернулися 69.
Також сьогодні ми вшановуємо учасників військових конфліктів в інших іноземних країнах, таких як Куба, В’єтнам, Північна Корея, Ефіопія, Ангола, Єгипет, Мозамбік, Сирія, Сомалі, Сьєрра-Леоне та інші. Понад 400 херсонців пройшли через ці «гарячі точки».
Разом з тим, ми пам’ятаємо і про загиблих, схиляємо голови перед їх подвигом та мужністю.
Аналогічні урочисті заходи також відбулись в усіх населених пунктах області за участю голів місцевих державних адміністрацій, керівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, науковців та представників громадськості.