Держводагентство розпочинає розробку проекту порядку ведення державного обліку водокористування

12.02.2013

Відповідно до Закону України від 16.10.2012р №5446 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні» внесено зміни до статті 25 Водного кодексу України «Державний облік водокористування».
У зв’язку з цим, Держводагентство розпочинає розробку проекту порядку ведення державного обліку водокористування, у тому числі форми звіту про використання води та Інструкції щодо її заповнення.
Крім того, на виконання розпорядження Кабінету Мінстрів України від 28.03.2012 р. №156-р «Про затвердження плану заходів щодо використання у 2012 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу» в частині підготовки нормативно-правових актів щодо впровадження інтегрованих підходів до управління водними ресурсами за басейновим принципом Держводагентством розроблено проекти методик гідрографічного та водогосподарського районування територій України та інформаційна модель водогосподарського районування.
Враховуючи зазначене, протягом двох днів 7-8 лютого поточного року на базі Херсонського обласного управління водних ресурсів спеціалістами підвідомчих облводресурсів організацій спільно з фахівцями відділу використання водних ресурсів було проведено практичний семінар. Під час заходу присутні ознайомились з інформаційною моделлю водогосподарського районування у межах Херсонської області і відповідних басейнів, щодо визначення критеріїв проведеного районування, у тому числі щодо назв та меж ділянок, коректності віднесення населених пунктів до водогосподарських ділянок та проведення меж ділянок у межах населених пунктів.
Після обговорення основного питання та виступів, учасники семінару вирішили зауваження та пропозиції до інформаційної моделі водогосподарського районування територій у межах Херсонської області прийняти до відома і надати відповідні пропозиції до науково-виробничого центру ДП «Укрводсервіс» для внесення змін до «Класифікатору річок України для кодування водних об’єктів при веденні державного обліку водокористування».