Пріоритетні напрямки розвитку області отримали підтримку в Уряді

11.02.2013

«06 – 07 лютого у мене відбувся ряд зустрічей в Уряді та дві зустрічі безпосередньо з Першим Віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим з метою захисту програми соціально-економічного розвитку області», - повідомив голова облдержадміністрації під час щотижневої обласної селекторної наради.

Микола Костяк також зазначив, що заступники голови облдержадміністрації провели аналогічні зустрічі з міністрами Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, регіонального розвитку, Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства та ін.

Під час захисту програми соціально-економічного розвитку області, яка за особистої ініціативи Президента України Віктора Януковича вперше за останні роки відбулася у такому розширеному форматі, було детально розглянуто низку актуальних питань, що сприятимуть розвитку області як у 2013 році, так і у подальшій перспективі.

Серед них такі, як:

1. Реконструкція мережі каналів, і в першу чергу – Північно-Кримського, який не має надійного гідроізоляційного захисту і є однією з причин підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

2. Відновлення та розширення площ зрошення, в першу чергу за рахунок сучасного краплинного зрошення.

3. Розвиток тепличного господарства.

4. Забезпечення серійного випуску вітчизняного зернозбирального комбайна «Скіф».

5. Відновлення річкового, а згодом і морського флоту та суднобудівної промисловості області.

«За всіма цими питаннями ми отримали підтримку керівництва Кабінету Міністрів України та профільних Міністерств. Тому, наше завдання - об’єднати зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для виконання тих пріоритетів, які ми визначили та отримали підтримку з боку держави», - підкреслив Микола Костяк.