Відновлення і розширення площ зрошення – перший з основних напрямків розвитку Херсонської області

01.02.2013

У найближчий час в Кабінеті Міністрів України відбудеться співбесіда щодо захисту програми соціально-економічного розвитку області. Про її основні напрямки розповів голова обласної державної адміністрації Микола Костяк сьогодні під час зустрічі з представниками ЗМІ.

«Особливо хочеться відзначити, що всі напрямки, які ми будемо пропонувати Кабінету Міністрів України та іншим відомствам, стосуються не тільки Херсонської області. Всі вони є міжрегіональними», - сказав Микола Костяк, акцентувавши, що основним визначено відновлення і розширення площ зрошення за рахунок реконструкції канальної мережі, використання нової дощувальної техніки та збільшення площ під краплинним зрошенням.
Другим напрямком голова обласної державної адміністрації визначив відновлення в області машинобудування та забезпечення випуску вітчизняного зернозбирального комбайну «Скіф».
Не менш значущим для Херсонщини та держави в цілому є проект реконструкції та розвитку ПРаТ «Херсонський нафтопереробний завод», оскільки це підприємство значно збільшило надходження в бюджет: «Такий нафтопереробний завод потрібен не лише Херсонський області, він потрібен всій Україні», - сказав голова облдержадміністрації.
На думку Миколи Костяка значно розвине транспортну інфраструктуру відновлення вантажоперевезень по р.Дніпро. «Перші кроки вже зроблено компанією «Нібулон», у селищі Козацьке Бериславського району буде річковий порт. Ця компанія готова взяти на себе цей напрямок», - повідомив він.
Особливу ставку область робить і на розвиток рекреаційно-курортної зони, перш за все для оздоровлення і відпочинку дітей. Показовим є й те, що цьогорічний туристичний форум відбудеться на базі м.Скадовськ, під час якого буде представлено і проект «IntermedicalEcoCity».
Державної підтримки, зі слів Миколи Костяка, потребує і робота, яка ведеться по забезпеченню сільських населених пунктів області якісною питною водою та цілодобового постачання жителів міста Херсона.