У цьому році плануємо отримати 2,7 млн тонн зернових - Микола Костяк

31.01.2013

«На сьогоднішній день є перспектива вирощування кукурудзи на крапельному зрошенні і отримання врожаю до 200 ц/га. Вже є такі приклади, і я впевнений, що в цьому році є багато сільськогосподарських підприємств, які будуть розвивати цей напрямок», - сказав голова обласної державної адміністрації Микола Костяк на обласній нараді з питань підготовки області до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році, участь у якій також взяли голова облради Віктор Пелих та заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник.
Микола Костяк також підкреслив, що з сільгосптоваровиробниками відпрацьовується структура посівних площ та розширюються посіви кукурудзи на крапельному зрошенні.
Акцентував увагу голова облдержадміністрації й на тому, що потрібно збільшити посів зернових культур. «У поточному році ми поставили завдання – отримати 2,7 млн тонн зернових культур, згідно програми «Зерно Херсонщини 2012-2015». Але, щоб отримати високі показники врожаю, вирощувати необхідно на крапельному зрошенні», - зазначив він.
Також на нараді фахівці і вчені розповіли про наукові підходи до формування сівозмін та системи обробітку ґрунту на неполивних і зрошуваних землях, вирощування кукурудзи на зерно на краплинному зрошені, догляд за посівами пшениці і ячменю озимого і особливості технології вирощування ярих зернових, головні завдання у проведенні весняно-польових робіт, тощо.