На 61-му році життя завершив свій земний шлях Острянський Володимир Микитович

26.12.2012

25 грудня 2012р. на 61-му році життя завершив свій земний шлях Острянський Володимир Микитович — начальник Скадовського управління водного господарства.
Володимир Острянський народився 1 вересня 1952 року в м.Скадовськ. Трудову діяльність розпочав після закінчення середньої школи в 1969 році робітником на Харчосмаковій фабриці. Після служби в армії працював монтажником у Будівельно-монтажному управлінні м.Скадовськ.
У 1978 р. В.М.Острянський закінчив гідромеліоративний факультет Херсонського сільськогосподарського інституту та здобув спеціальність інженера-гідротехніка. По закінченні навчання одразу повернувся в БМУ-23 м.Скадовська — майстром. З червня 1982 року почав працювати в управлінні Краснознам'янської зрошувальної системи на посаді начальника експлуатаційної дільниці, з 1993 по 2003pp. працював головним інженером, а з лютого 2003 року був призначений начальником Скадовського управління водного господарства.
Більше 30-ти років свого короткого, але плідного життя віддав Володимир Микитович розвитку меліорації і водного господарства на півдні України, до останніх днів свого життя, не зволікаючи на складності, гідно служив втіленню поставлених перед колективом управління завдань, направлених на збереження меліоративних фондів і зрошувальних систем, на утримання їх в належному технічному стані для забезпечення вчасної і в повному обсязі подачі води на зрошення сільськогосподарських культур, що сприяло зміцненню авторитету водогосподарської галузі в області.
Володимир Микитович Острянський був обраний депутатом міської ради. За значні досягнення в праці та особистий вагомий внесок у розвиток водного господарства Указом Президента України від 5 червня 2009 року №421 В.М.Острянському присвоєно звання "Заслужений працівник сільського господарства". З нагоди 50-річчя Скадовського управління водного господарства його нагороджено цінним подарунком - іменним годинником Голови Держводагентства України та з нагоди 60-ти річного ювілею від дня народження нагороджений Нагрудним знаком “Почесний працівник Держводагенства України”.
Цілеспрямованість і самовіддача, невтомність, вміння об'єднати і вести за собою людей, об'єктивно оцінювати ситуацію і приймати виважені управлінські рішення поєднувались у цій людині з особистою скромністю, чуйністю і стриманістю.
Світла пам'ять про Володимира Микитовича, чудову і порядну людину, компетентного, принципового і енергійного керівника, назавжди залишиться в серцях колег і друзів.

Колектив Херсонського облводресурсів та трудовий колектив Скадовського управління водного господарства глибоко сумують з приводу смерті Володимира Микитовича Острянського і висловлюють співчуття його родині.