Відзначено 15-ту річницю земляцтва Херсонської області

15.10.2012

12 та 13 жовтня на Херсонщині відбувся Форум Міжнародної громадської організації "Земляцтво Херсонщини", в роботі якого взяли участь видатні представники Херсонської області, які у свій час внесли вагомий вклад у розбудову рідного краю.

13 жовтня 2012 року в рамках перебування учасників Форуму земляцтва на Херсонщині голова обласної державної адміністрації Микола Костяк, голова обласної ради Віктор Пелих, заступники голови облдержадміністрації, представники Херсонської міської ради, співробітники облдержадміністрації, представники земляцтва, учні шкіл, студенти і мешканці міста, взяли участь у покладанні квітів у парку Слави.

Потому делегація учасників  Форуму  вирушила до обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша, де відбувся урочистий вечір та святковий концерт з нагоди 15-ї річниці земляцтва Херсонської області «Херсонщина в серці твоєму і моєму».

Уславлених керівників, господарську еліту, знаменитих науковців, митців, спортсменів та громадських діячів на рідній землі  привітав голова обласної державної адміністрації Микола Костяк.

«Ваша любов до рідної землі і самовіддана праця – це найвищий приклад для наслідування. Ми, ваші наступники, вчимося у вас жити і працювати заради людей, заради Херсонщини і Вітчизни», - зазначив Микола Костяк, звертаючись до видатних земляків та зауважив, що може так говорити, адже відчуває  себе справжнім херсонцем.

«Зараз ми разом докладаємо усіх сил, щоб наша область знову стала процвітаючою і заможною. Цими днями ви на власні очі переконалися, що наша область змінюється. Запевняю вас, ті потужні інвестиційні та інноваційні проекти, які вже реалізуються, - це тільки початок відродження Херсонщини!», - сказав голова облдержадміністрації.

З нагоди свята Микола Костяк нагородив почесною грамотою Херсонської обласної держадміністрації:

Миколу Дзюнзю – голову правління Херсонського земляцтва «Таврія» у м. Москві;

Миколу Рожко – Президента міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» у м. Києві;

Миколу Баранюка – члена ради міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» у м. Києві, генерал-лейтенанта;

Миколу Колісниченка – члена ради міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» у м. Києві (АР Крим).

Члени земляцтва, в свою чергу, подякували голові облдержадміністрації за можливість бачити як розвивається та процвітає рідний край.

Начальник управління забезпечення діяльності постійної комісії Київської міської ради Сергій Савицький та голова Асоціації земляцтв областей та регіонів України Віктор Ткаченко розпорядженням Київського міського голови нагородили Миколу Костяка нагрудним знаком «Знак пошани».