Інформація про експлуатаційну діяльність станом на 09.04.2015 року

У січні поточного року управліннями водного господарства проведена відповідна робота по складанню з водокористувачами та власниками меліорованих земель протоколів-намірів на полив зрошуваних земель на площу 292,1 тис. га. Складаються основні показники планів водокористування на 2015 рік.

З 27 березня поточного року розпочалося укладання договорів з подачі води на зрошення сільськогосподарських культур.

На сьогодні укладено 477 договорів на загальну площу 161,5 тис.га,або 81% до завдання.

На сьогодні управліннями водного господарства завершена підготовка водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи у поливному  сезоні 2015 року.

З початку року Іванівським груповим водопроводом у відповідності до запланованих обсягів подано населенню 44,9тис.м3 питної води, що дало змогу забезпечити централізованим водопостачанням близько 8 тис. мешканців восьми сільських населених пунктів Іванівського району та смт. Іванівка.

Контроль за якістю питної води здійснюється акредитованою лабораторією Іванівського міжрайонного управління водного господарства, а також районною та обласною санепідемстанціями. Графік та місця відбору проб води погоджено з обласною санітарно-епідеміологічною станцією. Якість питної води відповідає державним санітарним вимогам ДСанПіН 2.2.4 - 171-10. «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Відповідно до доведених наказом Держводагентства України від 02 лютого 2015 року № 10 “Про основні напрямки роботи та завдання з експлуатації водогосподарсько-меліоративного комплексу у 2015 році ” у 2015 році підвідомчими облводресурсів управліннями водного господарства проведені роботи по очищенню міжгосподарських каналів в обсязі 126,5 км (44)тис.м3. Обкошено 53 км (42 га) дамб каналів,  відремонтовано 167 гідротехнічних споруд, вздовж міжгосподарських каналів, вирубано чагарнику на 200 км дамб каналів.