Інформація про експлуатаційну діяльність станом на 05.03.2015 року

У січні поточного року управліннями водного господарства проведена відповідна робота по складанню з водокористувачами та власниками меліорованих земель протоколів-намірів на полив зрошуваних земель на площу 292,1 тис га. Складаються основні показники планів водокористування на 2015 рік.

Управліннями водного господарства проводяться заходи щодо забезпечення підготовки водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи у поливному сезоні 2015 року. На міжгосподарській мережі відремонтовано 247 ГТС, 902 насосно-силових агрегатів, підготовлено 198 насосних станцій зрошення, 57,3 км трубопроводів.

Внутрішньогосподарська мережа підготовлена на площі 237,3 тис га. Підготовлено 2704 км внутрішньогосподарських трубопроводів, виконано ремонт 948 ГТС, 2094 дощувальних машин, 42 насосно-силових агрегатів.

З початку року Іванівським груповим водопроводом у відповідності до запланованих обсягів подано населенню 25 тис.м3 питної води, що дало змогу забезпечити централізованим водопостачанням близько 8 тис. мешканців восьми сільських населених пунктів Іванівського району та смт. Іванівка.

Контроль за якістю питної води здійснюється акредитованою лабораторією Іванівського міжрайонного управління водного господарства, а також районною та обласною санепідемстанціями. Графік та місця відбору проб води погоджено з обласною санітарно-епідеміологічною станцією. Якість питної води відповідає державним санітарним вимогам ДСанПіН 2.2.4 - 171-10. «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».