Басейнову раду створено!

18 грудня, у м. Нова Каховка з метою вирішення екологічних проблем нижнього Дніпра було створено басейнову раду.

В заході прийняли участь 60 представників із різних галузей: водокористувачі, представники науки та освіти, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у межах суббасейну Нижнього Дніпра, посадові особи центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з восьми областей України.

Увійшли до басейнової ради 81 представник.

Учасниками зборів було обрано голову басейнової ради – Брагінця Ігоря Васильовича, члена Ради Громадської спілки «Аграрний союз України», Голову Херсонської обласної організації «Аграрного союзу України», керівника ПСП «Альфа-Агро» Чаплинського району.

Його заступником – Андрієнко Ігоря Олеговича, начальника Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра.

Також обрано персональний склад та секретаріат ради.

Склад басейнової ради нижньогоДніпра затверджується Державним агентством водних ресурсів України для врахування інтересів усіх заінтересованих сторін у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

Директор Департаменту водного менеджменту Ольга Лисюк звернулась до членів басейнової ради Нижнього Дніпра з пропозицією активно долучитись до процесу формування та реалізації заходів в межах басейну, які спрямовані на досягнення «доброго» стану вод.

Обраний Голова басейнової ради Нижнього Дніпра, який представляє водокористувачів, зокрема тих, що використовують водні ресурси для зрошення земель підтвердив напрямки роботи басейнової ради, як консультативно-дорадчого органу у сприянні впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами суббасейну Нижнього Дніпра.

Про роль водних ресурсів в життєзабезпеченні та екологічної безпеки регіону наголошували й інші члени басейнової ради, зокрема директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливодата заступник директора Департаментуекології та природних ресурсівМикола Мартиненко.