День малих річок та водойм Генічеського управління

06.09.2017

      Протягом вересня місяця по всій території України проходять екологічні акції присвячені Дню малих річок і водойм. Тисячі людей чистять береги річок, озер і ставків, визначають забрудненість води, саджають дерева,  організовують інформаційні кампанії та заходи по захисту проектів «Чисті річки».
     Рік від року екологічна акція набуває все більших масштабів. Небайдужі люди беруть під свою опіку ділянки річок та водойм, за чистотою яких стежать постійно.
     Суть руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населених пунктів водойми, а і надалі не допускати забруднення. Ці заходи були проведені з метою формування активного ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо молоді.
     Враховуючи актуальність тематики, а також з метою підвищення екологічної свідомості пов’язаної з водними ресурсами, працівники Генічеського управління водного господарства  прийняли активну участь у заходах по відзначенню Дня малих річок. Провели відкритий урок у 6-А класі  Новооолексівської ЗОШ  №2 та конкурс малюнків з визначенням переможця.

      Збереження малих річок – обов’язок кожного з нас, тому ми повинні піклуватися і підтримувати їх екологічний стан.