22 січня відзначається День Соборності та Свободи України

22.01.2013

Делегація працівників Херсонського обласного управління водних ресурсів взяла участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України.

Сьогодні, 22 січня 2013 року о 10.00, в м.Херсоні на площі біля пам’ятнику Т.Г. Шевченка відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України.
День Собо́рності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Офіційно в Україні День соборності відзначався з 1999 року.
Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.
30 грудня 2011 року указом Президента України Віктора Януковича День Соборності на офіційному рівні було скасовано, натомість встановлено «День Соборності та Свободи України».