Природні ресурси – козир Херсонської області

29.11.2012

«Ми боремося за екологію області, і саме назву «Херсонщина - екологічна чиста область», можна вважати нашим брендом, нашою маркою. Одним із головних напрямків розвитку області є виробництва екологічно-чистої продукції. Рекреаційна зона, сільськогосподарська продукція – за рахунок цього область може розвиватися», - підкреслив перший заступник голови обласної державної адміністрації - керівник апарату Вячеслав Білий під час засідання регіонального Комітету з економічних реформ.
Під час заходу були розглянуті питання еколого-ресурсного забезпечення сталого розвитку області згідно зі Стратегією економічного і соціального розвитку Херсонської області до 2015 року та критичності еколого-ресурсного стану регіону, його вплив на економічну складову розвитку області.
Для вирішення проблемних питань еколого-ресурсного забезпечення області члени обласного комітету запропонували відповідним організаціям та установам, райдержадміністраціям, науковцям, громадським спілкам розробити Стратегію екологічної політики в Херсонській області на період до 2020 року та включити пропозиції з питань еколого-ресурсного забезпечення до програми соціального, економічного та культурного розвитку Херсонської області.
Завершуючи засідання, Вячеслав Білий зазначив: "Наразі в області дійсно існують певні проблеми щодо побутових і харчових відходів, забруднення водних і земельних об’єктів. Їх необхідно негайно вирішувати і зробити все для того, щоб Херсонська область залишалась екологічно чистою".