Збереження і відтворення природно-ресурсного потенціалу області – запорука економічного розвитку

29.11.2012

Сьогодні, 29 листопада, під керівництвом першого заступника голови Херсонської облдержадміністрації-керівника апарату Вячеслава Білого відбулось засідання регіонального Комітету з економічних реформ.
«Збереження і відтворення природно-ресурсного потенціалу області – це основа подальшого економічного розвитку», - зазначив, зокрема, під час засідання регіонального Комітету з економічних реформ начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області Петро Попович.
Наразі основні зусилля мають бути спрямовані на відтворення природних ресурсів, які незабаром, разом із трудовими стануть єдиною базою для екологічного розвитку Херсонської області.
Стосовно використання водних ресурсів, то на даний час, областю спожито 963,5 млн куб. м води, що на 25% більше, в порівнянні з 2010 роком. На зрошення пішло 91% від усієї використаної води.
Також актуальною проблемою для області залишається саморобне буріння свердловин, яке є реальним джерелом забруднення підземних вод.
«Для вирішення цих питань потрібно, перш за все, привести інвентаризацію свердловин, очисних споруд, які забезпечують глибоку очистку стічних вод, не слід також забувати і про фінансування очисних підприємств», - наголосив Петро Попович.