Об’єкти меліоративних систем взяті на контроль облдержадміністрацією

13.11.2012

Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко взяв участь у позачерговому засіданні робочої групи з питань підвищення ефективності використання меліоративних систем, припинення та недопущення знищення об’єктів їх інженерних інфраструктур, яке пройшло під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Мельника.
Як повідомляє Чаплинське управління водного господарства, 06 листопада 2012 року при візуальному обстеженні зрошувальної ділянки від насосної станції № 13 каналу Р-2 виявлено факт демонтажу чавунних польових трубопроводів діаметром 275 мм. Про цей факт було повідомлено Чаплинську райдержадміністрацію, районну раду, районну прокуратуру та Чаплинський РВУМВС України в Херсонській області.
Також працівниками Верхньорогачицької зрошувальної дільниці Горностаівського міжрайонного управління водного господарства 12 листопада 2012 року було виявлено та за допомогою органів внутрішніх справ припинено роботи по демонтажу плит облицювання каналу 1-К. Зловмисників під час скоєння злочину було затримано, вони встигли демонтувати з укосів каналу 191 плиту НПК 60-20 на ділянці 570 м.
Під час позачергового засідання робочої групи з питань підвищення ефективності використання меліоративних систем, припинення та недопущення знищення об’єктів їх інженерних інфраструктур, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Мельник, було вирішено терміново провести розслідування по фактам демонтування чавунних трубопроводів на зрошувальній ділянці та демонтажу облицювання державного міжгосподарського каналу зрошувальної системи з виявленням винних осіб та притягненням їх до відповідальності.
Також на позачергових сесіях сільських рад необхідно розглянути питання щодо збереження обєктів комунальної власності та недопущення подібних фактів у майбутньому, прийняти заходи щодо залучення інвесторів до відновлення внутрішньогосподарської мережі та використання зрошувальних земель за цільовим призначенням, і до 30 листопада 2012 року проінформувати робочу групу облдержадміністрації про хід розслідування фактів демонтажу