Гідро-екологічна оцінка пониззя р.Каланчак буде завершена у липні 2013 року

12.11.2012

Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко взяв участь у засіданні робочої групи під час якого розглядалося питання, пов’язане із зарегульованістю річки Каланчак.
«Питання щодо зарегульованості р.Каланчак у зв’язку із будівництвом рибоводних ставків у гирлі річки є дуже резонансним», - сказав під час цього засідання заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник та додав, що для його вирішення у першу чергу потрібно врегулювати правові аспекти, а саме враховуючи інтереси територіальної громади визначити в чиїй власності перебуває гідроспоруда.
Так, було зазначено, що згідно документів, що надані Херсонським державним бюро технічної інвентаризації майно визнано безхазяйним, тому було доручено представникам юридичного відділу відповідних структурних підрозділів вивчити дане питання та в рамках чинного законодавства встановити власника об’єкту.
Щодо проведення незалежної гідро-екологічної оцінки було повідомлено, що це питання знаходиться на постійному контролі та наразі виділено кошти, та визначено розпорядника.
Крім того, членами робочої групи враховуючи погодно-кліматичні умови було запропоновано розбити проведення експертизи на два етапи та завершити ії до кінця липня 2013 року.
Нагадаємо, що гідро-екологічна оцінка пониззя річки Каланчак дозволить визначити вплив на її екосистему рибоводних ставків.