У балку Великі Сірогози пішла вода

26.10.2012

На виконання доручення голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколи Костяка розпочалось заповнення водою Балки Великі Сірогози – ландшафтного заказника місцевого значення, що розташований у Нижньосірогозькому районі Херсонської області.
«Як не можна уявити Україну без Дніпра, так не можна уявити і наш район без Сірогозької балки», - кажуть місцеві жителі. Адже балка Великі Сірогози, що розташована в мальовничому куточку Таврійського краю – в степовій зоні, в центрі Причорноморської низини в східній частині Херсонської області – єдина з інших балок, якими представлена гідрологічна мережа найменш водозабезпеченого в області Нижньосірогозького району, після введення в експлуатацію Північно-Рогачицької зрошувальної системи перетворилась на штучну річку.
З 16 жовтня поточного року за рахунок технологічного спорожнення та скиду дренажних вод управлінням каналів Північно-Рогачицької зрошувальної системи Запорізького обласного управління водних ресурсів розпочато скид води у балку Великі Сірогози. Станом на 26 жовтня 2012 року загальний обсяг води поданої у балку склав 522,5 тис м3. Це дало можливість заповнити балку на протязі 9,3 км від її початку і подати воду у ставок №5 с. Першопокровка Першопокровської сільської ради.
До кінця поточного року очікується скид до 3 млн. м3.
Питання заповнення водою балки Великі Сірогозхи знаходиться на постійному контролі Херсонського обласного управління водних ресурсів.