Голова Держводагентства В.Сташук взяв участь у Європейській конференції "Європа міжнародна мережа басейнових організацій 2012"

22.10.2012

16-20 жовтня 2012 року Голова Держводагентства В.Сташук взяв участь у 10 Європейській конференції «Європа міжнародна мережа басейнових організацій 2012», що відбулася в м.Стамбул (Турецька Республіка).

Під час зазначеного заходу розглядалися питання впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами в Україні, реалізації положень Водної Рамкової Директиви ЄС в рамках співпраці з сусідніми країнами, взято участь у роботі круглих столів та в обговореннях результатів 6 Всесвітнього Водного Форуму та Конференції ООН «Ріо+20», відпрацюванні положень проекту «Світового договору для більш ефективного управління басейнами» та ін. Сучасна Європейська міжнародна мережа басейнових організацій (ЄММБО) – об’єднує басейнові організації, що зацікавлені в реалізації положень Водної Рамкової Директиви та інтегрованого управління водними ресурсами. На даний час 110 річкових басейнів створено в країнах ЄС, Швейцарії та Норвегії, 40 з яких є транскордонними. З огляду на те, що басейни основних річок України мають транскордонний статус, Україна спрямовує свою діяльність на розвиток довгострокових відносин між організаціями з питань управління водними ресурсами. Основним завданням ММБО є сприяння комплексному управлінню водними ресурсами на рівні басейнів річок, озер і водоносних горизонтів та аквасистем у рамках національних та міжнародних програм, що відповідає прагненням нашої країни і розглядається як важливий крок на шляху до сталого розвитку.