На Херсонщині продовжується збирання пізніх культур: зернових зібрано 493,9 тис. га

15.10.2012

«В області сільгосптоваровиробники продовжують збирання пізніх культур та наразі, зернових зібрано 493,9 тис. га, кукурудзи – 42,2 тис.га, рису – 6,3 тис.га, сорго – 8,7 тис.га»,- повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олексій Згірін під час проведення обласної селекторної наради та додав, що площі зернових культур – сорго, кукурудзи, які посіяні на зерно, повинні бути зібрані як зернові.

Олексій Згірін також зазначив, що в поточному році планується зібрати 2,1 млн тонн овоче-баштанних культур та картоплі. Так, було підкреслено, що сьогодні зібрано 1306,4 тис. тонн овочів, 296,6 тис. тонн картоплі та 421,5 тис. тонн – баштанних культур.

Крім того, було акцентовано увагу й на те, що в області продовжуються оптимальні терміни посіву озимих зернових культур по всіх зонах вирощування та вже посіяно 332,6 тис. га озимої пшениці, а приріст посіву за тиждень склав 53 тис. га. З цього питання начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації зауважив: «Необхідно збільшити щодобовий посів озимих зернових, адже важливішого питання чим посів озимих для перспективи розвитку області на сьогоднішній час не має, а об’єми взяті кожним районом по посіву повинні бути виконанні стовідсотково».

Також було зазначено, що станом на 10 жовтня поточного року сходи озимих зернових отримано на площі 198,6 тис. га, із них в доброму стані знаходяться – 31%, задовільних – 44%, слабкі та зріджені 25%.

Враховуючи вищезазначене, начальникам управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій доручено прискорити збирання пізніх сільськогосподарських культур, відпрацювати організацію та завершення посіву озимих зернових культур у допустимі терміни.