Начальник Херсонського облводресурсів взяв участь в обласній селекторній нараді

08.10.2012

Сьогодні відбулася обласна селекторна нарада з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення, головами районних рад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних служб та управлінь, яку провів голова обласної державної адміністрації Микола Костяк.

Під час заходу Микола Костяк повідомив, що у середу, 03 жовтня, відбулося засідання Кабінету Міністрів України, на якому Микола Азаров приділив значну увагу збору пізніх зернових культур, а також посіву озимих культур під урожай 2013 року. Так, Прем’єр-міністр України зазначив, що враховуючи попит на пшеницю та сприятливу цінову ситуацію на світовому ринку, в цьому році Уряд ставить завдання збільшити площу під озимою пшеницею у цілому по державі не менше ніж на 100 тис. га. За словами Глави Уряду, нещодавно Кабінет Міністрів України зробив більш привабливими форвардні закупки для сільгосптоваровиробників, а аванси, які отримають аграрії від держави при застосуванні такого механізму, по суті є безвідсотковим кредитування.

Голова облдержадміністрації звертаючись до присутніх наголосив, що не можна втрачати жодного погожого дня: «Ми взяли курс на те, щоб за 5 років значно збільшити обсяг врожаю зернових, посилити експортний потенціал України. Тому зараз відповідальна пора у аграріїв, наразі, продовжується збір пізніх зернових, а також закладається основа урожаю наступного року. Уже засіяно більшу половину озимої пшениці. Аграрії починають сіяти озимий ячмінь та посівна кампанія проходить планово, відповідно до агротехнологічного графіка».

Також Микола Костяк коротко поінформував всіх учасників селекторної наради про результати Міжнародного інвестиційного форуму та виставки-ярмарку, які відбувалися у м. Нова Каховка 27-28 вересня: «Наші гості з інших країн, представники дипломатичного корпусу, інших регіонів України, а також журналісти, які вперше брали участь у Таврійських горизонтах, відзначили високий рівень підготовки Форуму, підкреслювали його насиченість не тільки наявністю потенційних інвесторів, але й потужною інформаційною складовою, а ті, що брали участь у Форумі минулого року, підкреслили динаміку росту». Він також додав, що 28 вересня 2012 року, в рамках Форуму було проведено Міжнародну виставку-ярмарок «Таврійський ярмарок» на якому вперше було представлено експозицію Херсонщини в галузевому напрямку.

На порядок денний обласної селекторної наради було винесено три питання: про хід проведення в області осінньо-польових робіт; проведення розрахунків з оплати праці працівникам бюджетних установ, за спожиті енергоносії та забезпечення зазначених витрат фінансовим ресурсом до кінця року та про розрахунки теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ.

За результатами розгляду питань, винесених на селекторній нараді, голова облдержадміністрації зупинився на основних задачах, які необхідно вирішувати в оперативному порядку та надав низку доручень головам райдержадміністрацій і міським головам.