Інформація про експлуатаційну діяльність станом на 23.05.2013 року

У поточному році управліннями водного господарства проведена відповідна робота по складанню з водокористувачами та власниками меліорованих земель протоколів-намірів на полив зрошуваних земель на площу 286,4 тис.га визначені основні показники планів водокористування на 2013 рік.
Завершені роботи з підготовки об’єктів міжгосподарської та внутрішньогосподарської зрошувальної мережі, а саме, з ремонту: трубопроводів та запірно-регулюючої арматури, розподільчих каналів, насосних станцій й насосно-силових агрегатів, гідротехнічних споруд.
Перші поливи в області розпочато з 11 квітня поточного року. Станом на 23 травня поточного року полито 205,3 тис.га зрошуваних земель, або 70,8% до завдання. Виконано 256,6 тис. гектарополивів. Полито озимих культур на площі 43 тис.га, овочів – 32,6 тис.га, сої – 62,6 тис.га. Краплинним зрошенням полито 22,7 тис.га. Працюють 158 насосні станції зрошення та близько 700 одиниць дощувальної техніки. За добу зрошується 8972 га. Подача води в точки водовиділів сільгосптоваровиробникам області здійснюється своєчасно і в повному обсязі відповідно до укладених договорів і поданих заявок.
З початку року Іванівським груповим водопроводом у відповідності до запланованих обсягів подано населенню 150,5 тис.м3 питної води, що дало змогу забезпечити централізованим водопостачанням близько 8 тис. мешканців восьми сільських населених пунктів Іванівського району та смт Іванівка.