Інформація про експлуатаційну діяльність станом на 21.02.2013 року

У січні-лютому поточного року управліннями водного господарства проведена відповідна робота по складанню з водокористувачами та власниками меліорованих земель протоколів-намірів на полив зрошуваних земель на площу 286,4 тис га. Складаються основні показники планів водокористування на 2013 рік.
Продовжується виконання заходів з підготовки меліоративних систем до поливного сезону 2013 року. Особлива увага приділяється підготовці насосних станцій та об’єктів, від стабільної роботи яких залежить виконання договірних зобов’язань з подачі води на зрошення.
За оперативними даними, станом на 21 лютого 2013 року завдання з підготовки об’єктів міжгосподарської зрошувальної системи, а саме, з ремонту: трубопроводів та запірно-регулюючої арматури, розподільчих каналів, насосних станцій й насосно-силових агрегатів, гідротехнічних споруд виконано на 75 % від завдання.
Внутрішньогосподарська мережа (насосні станції, внутрішньогосподарські трубопроводи, канали, гідропости і дощувальна техніка) підготовлена на 70 відсотків від завдання.
З початку року Іванівським груповим водопроводом у відповідності до запланованих обсягів подано населенню 41,7 тис. м3 питної води, що дало змогу забезпечити централізованим водопостачанням близько 8 тис. мешканців восьми сільських населених пунктів Іванівського району та смт Іванівка.