05.09.2023 у Держводагентстві стартував дводенний тренінг щодо підготовки кінцевих версій проєктів планів управління річковими басейнами

05.09.2023

05.09.2023 у Держводагентстві стартував дводенний тренінг щодо підготовки кінцевих версій проєктів планів управління річковими басейнами. У заході прийняли участь заступник начальника БУВР нижнього Дніпра Андрій Пузанов  і начальник відділу водного менеджменту Тетяна Кунафіна.

 

В межах тренінгу заплановано обговорення розділів ПУРБ, що потребують оновлення, зокрема в частині загальної характеристики поверхневих та підземних вод, основних антропогенних впливів на кількісний та якісний стан поверхневих та підземних вод, зон, які підлягають охороні тощо. 

 

Окрім того, учасники розглянуть питання картування системи моніторингу, результатів програм моніторингу, що виконуються для поверхневих та підземних вод і зон (територій), що підлягають охороні, визначення переліку екологічних цілей та строків їх досягнення.

 

Другий день інтенсиву буде присвячений питанням інтеграції планів управління річковими басейнами у міжсекторальні програмні документи, ролі басейнових раду процесі схвалення проєктів ПУРБ, стратегічної екологічної оцінки та процедурі громадського обговорення проєктів ПУРБ. 

 

Протягом двох днів учасники матимуть змогу докладно обговорити усі практичні питання, що виникають при підготовці програми заходів ПУРБ, та обмінятись думками й ідеями щодо подальшої роботи.